Iglična mezoterapija

Iglična mezoterapija ali microneedling je minimalno invaziven in nekirurški postopek za pomlajevanje kože. Deluje po načelu mehanskega spodbujanja dermisa in osnova postopka je nastajanje in stimuliranje novega kolagena.

Učinkovita je pri naslednjih problemih s kožo:

Z aparaturo potujemo po koži, kjer se zelo nežne mikro-iglice prebijejo do globljih plasti kože. Tako odprejo poti skozi epidermis in povzročijo drobne ranice, ki niso vidne in se zacelijo približno v treh do štirih urah. Posledica teh procesov je več kolagena v dermisu. Ta sproži povečano aktivnost fibroblastov, ki nastali kolagen povežejo z elastinskimi vlakni. Z vibrirajočimi iglicami enakomerno vtiramo hialuronsko kislino in vitaminske ampule v globlje plasti kože, kjer lahko popolnoma razvije svoje pozitivne učinke. Tako koža ni le optimalno preskrbljena, ampak jo z mikropoškodbami povrhnjice spodbudimo, da se naravno regenerira.

Takoj po postopku iglične mezoterapije – microneedlinga, je koža nežno rdeča 24 – 48 h, kar je tudi namen, saj smo spodbudili prekrvavitev in intenzivno obnovo kože. Regeneracija je vidna tudi z nežnim luščenjem kože, ni pa nujno. Prve dni je koža napeta, vendar opazni rezultat po postopku se pokaže v tednu ali dveh; Takrat je koža kot prerojena in sijoča, pomlajena koža z vidno zmanjšanimi gubami, optimalno preskrbljena s hranilnimi učinkovinami.

Rezultati – prerojena, napeta in sijoča, pomlajena koža z vidno zmanjšanimi gubami, optimalno preskrbljena s hranilnimi učinkovinami.

Koliko terapij? Učinek izboljšane strukture kože in boljšega tonusa se vidi že po enem tretmaju, za optimalen rezultat priporočamo do 6 tretmajev v 1-2 tedenskih presledkih.

Za koga? Za tiste z bolj izrazitimi gubami in tudi tiste, ki želijo pravočasno in učinkovito upočasniti proces staranja kože, ali pa le preventivno narediti nekaj dobrega za svojo kožo.

.