Karboksiterapija je bila razglašena za največji preboj v lepotni industriji od Botoksa dalje in je zdaj na voljo v estetskih klinikah in lepotnih salonih pri obnavljanju telesa. To je varna, minimalno invazivna klinično dokazana metoda za pomladitev in obnovo kože ter zdravljenje ohlapne kože, celulita, odpornih maščob in strij.

BOHROV UČINEK

Kožne celice absorbirajo ogljikov dioksid iz gela, hemoglobin v rdečih krvničkah sproščajo kisik.

Ta proces zagotavlja koži kisik, hkrati pa stimulira krvni obtok, metabolizem, sintezo in odstranjevanje kožnih nečistoč.

Te reakcije zmanjšajo strije, celulit, akne in vnetja izboljša tonus kože, elastičnost in ravnovesje maščobe/vlage.

Z leti kapilare prehajajo v mirujoče stanje in posledično zmanjšujejo dostavo kisika celicam. V kombinaciji z drugimi spremenljivkami v našem življenju to lahko zavira sposobnost delovanja celic, zato se ne regenerirajo dovolj hitro.

Stopnja kisika v koži se do 30. leta zmanjša za 25%, do 40. Leta pa kar za 50%

Koža po terapiji postane svetlejša, sveža, gladka in polna. Izjemno učinkovita metoda pri izboljšanju modric in oteklin. Te reakcije sprožijo odpravljanje strij, celulita, aken, vnetja, izboljšanje tonusa kože, elastičnosti in ravnotežje vlažnosti in maščobe v koži.

Prednosti:

Izboljšanje teksture kože – zagotavljanje kisika koži, aktivira presnovo kože in spremeni starajočo se kožo ter izboljša teksturo kože.

Posvetlitev – izboljšanje tena kože.

Vlaženje kože – manj stimulativni in visoko vlažilni gel zagotavlja miniaturizacijo suhe kože in ohranja ravnovesje vode in olja.

”V line” & lifting učinek – gel in maska ​​imata konturni učinek. Ohranja čvrsto ”V” konturo obraza z odpiranjem in aktiviranjem limfnega predela zaradi vazodilatacije oziroma širjenja krvnih žil. Spodbuja proizvodnjo kolagena.

NAJBOLJŠI UČINEK:

Terapija je primerna po aplikaciji dermalnih polnil hialuronske kisline in botulina toksina ter po laserskih zdravljenih.

Prav tako jo izvajamo po  microneedlingu ali mikrodermoabraziji.

Terapija se lahko izvaja tudi samostojno.